Alarmsystemen

Uwwoningveilig.nl levert en installeert alarmsystemen van bekende merken zoals Ring, Comelit, Ajax, Hikvision, Nivian en Dahua. Deze Alarmsystemen zijn draadloos en bedraad aan te sluiten, hierdoor zijn ze voor elke situatie geschikt. Wij adviseren u graag welk alarmsysteem geschikt is voor uw situatie en of het raadzaam is het systeem bedraad of draadloos aan te sluiten. Alles is mogelijk bij Uwwoningveilig.nl!

Alarmsystemen
Toon filters

Resultaat 1–12 van de 148 resultaten wordt getoond

Toon filters

Resultaat 1–12 van de 148 resultaten wordt getoond

Alarmsystemen voor de woning

We gaan het hier hebben over alarmsystemen voor woningen (veilig wonen) met intelligente apparaten, die niet geïsoleerd maar in een netwerk functioneren. Meer specifiek betreft het alarmsystemen voor brand en inbraak, die bij voorkeur in een netwerk zitten samen met apparaten voor bijvoorbeeld klimaatregeling, video, geluid, communicatie en verlichting. Als een systeem sensoren gebruikt, zijn die doorgaans wel specifiek voor het type systeem. Duidelijk zal zijn dat voor een klimaatregeling andere sensoren worden gebruikt dan voor alarmsystemen. Sensoren hoeven niet per se een eigen behuizing te hebben. Een beveiligingscamera heeft bijvoorbeeld vaak een bewegingssensor.

Smart Home / Domotica beveiliging

Het gebruik van intelligente apparaten in een woning wordt onder meer aangeduid met een smart home en domotica. ‘Dom’ verwijst naar domicilie, en ‘tica’ vanwege de telematica. Aansturing op afstand is een zeer belangrijk element van domotica. Kenmerkend is ook het gebruik van spraak om opdrachten te geven. Intelligente alarmsystemen kunnen gebruikmaken van video, geluid, verlichting, communicatie, en apparaten als mobiele telefoons en tabletcomputers, en hubs die speciaal worden gemaakt als een centraal managementsysteem voor apparatuur in smart homes. Die voorzieningen kunnen ook onderdeel uitmaken voor systemen met andere doeleinden. Er valt veel te winnen met integratie.

Brandmelders

U kunt maatregelen treffen om de kans op brand in uw woning te verkleinen. Bijvoorbeeld het gebruik van minder brandbare materialen, elektrische installaties en de verwarmingsketel regelmatig nakijken, niet uit de keuken gaan als er pannen op het vuur staan, enzovoort. Voor brandbestrijding zouden er brandblusapparaten en –dekens binnen handbereik moeten zijn. Goed nadenken over ontsnappingsroutes is ook wenselijk. Brandalarmering begint met rook- en/of hittedetectie. Bij hittedetectoren bestaan er die met een vast ingestelde temperatuur werken en detectors die reageren op snelle temperatuurstijgingen. Detectoren zouden zoveel mogelijk in alle ruimtes aanwezig moeten zijn. Mogelijk werken ze allemaal volledig onafhankelijk van elkaar werken met een eigen audioalarm. Om effectief te zijn, moeten die wel door de hele woning hoorbaar zijn. Alle genoemde alarmsystemen dienen regelmatig geïnspecteerd te worden, opdat ze hun werk goed doen op het moment dat het nodig is.

Slimme rookmelders

Tegenwoordig zijn er ook alarmsystemen met zogenoemde slimme gecombineerde rook- en koolmonoxidemelders. Een voorbeeld uit slimme alarmsystemen voor smart home / domotica beveiliging is de Nest Protect. Deze slimme melder biedt onder meer het volgende: • Geeft eerst gesproken waarschuwingen voordat het alarm afgaat. Met de Nest app krijgt u die waarschuwingen ook op uw mobiele telefoon. Dat hoeft niet beperkt te zijn tot een telefoon. U hoeft zich niet in de woning te bevinden, om de waarschuwing op uw telefoon te ontvangen. U zou dus een buur kunnen bellen met het verzoek om even een kijkje te nemen. Als er daadwerkelijk een brand is, belt u vervolgens het alarmnummer. De waarschuwingen geven aan waar de detectie heeft plaatsgevonden. • Geeft automatisch licht in het donker als u onder de melder komt. • Een melder geeft kort een groen licht als u ‘s avonds het licht uitdoet. Dat betekent dat de melder succesvol een zelftest heeft doorlopen. • Werkt in een netwerk samen met andere Nest apparaten, en apparatuur met de Nest app. Met diezelfde app is een melder ook te bedienen. • Als de melder koolmonoxide detecteert, krijgt een Nest thermostaat de opdracht om het verwarmingssysteem uit te schakelen. Naast de Nest Protect van Google bieden ook merken als AJAX Systemen, Safir en Comelit slimme alarmsystemen aan.

Beveiliging en inbraakalarmering

In woningen zijn beveiligingssystemen minder gebruikelijk dan bedrijven, zoals een toegangscontrolesysteem. Beveiliging betekent een continu proces en dat is in een woning niet te doen. Intelligente apparaten kunnen daar wel bij helpen. Sowieso kunnen met camera’s en een opslagsysteem videobeelden worden vastgelegd, om die later terug te zien als er iets is gebeurd. Ook zijn er alarmsystemen waarmee u kunt zien wie er aanbelt. Dat kan nuttig zijn uit beveiligingsoogpunt of om te voorkomen dat u naar de deur moet gaan om vervolgens mensen weg te sturen. Een inbraakalarmsysteem is wat gebruikelijker voor woningen dan een toegangscontrolesysteem. Het gaat daarbij om bewegingsdetectie in ruime zin. Een bekend voorbeeld is een buitenlamp met bewegingsdetector, die ‘s nachts aangaat als de bijgaande detector een beweging signaleert. Verder kunnen er detectoren op deuren en ramen zitten, die een alarm activeren als de deur/het raam wordt bewogen. Alarmsystemen kunnen ook worden geactiveerd door detectoren die binnen een woning bewegingen detecteren.

Slimme inbraakalarmering

Zoals slimme rookmelders zijn er ook slimme alarmsystemen voor inbraak. Die kunnen complexere taken uitvoeren dan de ouderwetse alarmsystemen. Bovendien zijn die onderdeel van een netwerk die voor meer dan alleen alarmsystemen wordt gebruikt. We nemen weer de Google Nest producten als voorbeeld. De familienaam van die producten is Nest Secure en bestaat onder meer uit de volgende componenten: • Voor de ramen en deuren is de Nest Detect, bestaande uit twee delen, een voor de lijst/post en een voor het bewegende raam of deur. Als het raam of deur opengaat, wordt een magnetisch veld verbroken en dat genereert een signaal. Als u zelf de deur of het raam opent, zult u het alarm moeten uitschakelen. • De Nest Hello is een deurbel met videocamera. U kunt met de bezoeker communiceren met de ingebouwde luidspreker en microfoon. Met een app op een mobiele telefoon of een hub kunnen de videobeelden worden bekeken. De Nest Hello reageert op bewegingen en geluiden ten behoeve van het detecteren van bezoekers. • Nest Cam Outdoor is een beveiligingscamera, die voor buitenomstandigheden is gemaakt. Ook de Nest Cam Outdoor heeft een ingebouwde luidspreker en microfoon. De Nest Cam Outdoor reageert op bewegingen en verdachte geluiden. De beschrijving van de Nest Secure familie is onvolledig. Ook zijn er andere merken voor beveiligingssystemen. Waar het om gaat, is om te laten zien dat alarmsystemen met intelligente apparaten en draadloze communicatiemogelijkheden een netwerk vormen, waarvan de functionaliteit groter is dan de som van de functionaliteiten van de individuele apparaten.