Smart Home Systemen

Naast de verschillende Smart Home producten heeft Uwwoningveilig.nl ook een aantal kant-en-klare Smart Home Systemen. Deze systemen kunt u direct, vaak draadloos installeren en bedienen via uw Smart Home App op uw Smartphone of Tablet. Het productaanbod van Nivian is zeer makkelijk te installeren en gevarieerd, van LED verlichting tot een Slimme Deurbel met Camera!

Toon filters

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–12 van de 26 resultaten wordt getoond

Smart Home / Domotica en Beveiliging

Om de kwaliteit van ons leven te verbeteren, is de mens constant op zoek naar methoden om dat voor elkaar te krijgen. Eén van de richtingen die men ingegaan is, is die van het automatiseren van allerlei processen in huis en wordt daarom ook wel domotica genoemd, vanuit het Latijnse woord voor huis: domus. Omdat een niet onaanzienlijk deel van die processen betrekking hebben op de veiligheid in huis, kan www.uwwoningveilig.nl natuurlijk niet achterblijven. Wij bieden dan ook een aantal producten en systemen aan om u bij het slimmer beveiligen van uw huis te helpen, waarbij onder andere de merken Nivian en Ajax alarmsysteem een hoofdrol spelen.

Een definitie van domotica

‘De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning. Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller of computer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning’. (bron: Wikipedia) In het slimme huis oftewel Smarthome technologie is het mogelijk om elektronische apparaten van afstand te besturen. Toch wordt ook het voorprogrammeren van bepaalde processen gezien als vormen van domotica. Eén van de bekendste voorbeelden is de slimme thermostaat, waarbij de verwarming van het huis op vooraf bepaalde tijdstippen geregeld kan worden. De techniek is daarin echter weer een stapje verder gegaan door het mogelijk te maken van op afstand de verwarming aan of uit te zetten. Daarmee is een belangrijke factor toegevoegd, namelijk dat op afstand besturen via apps op je smartphone of tablet. Indien je thuis bent, kun je ook de laptop en PC bij deze apparaten tellen, waardoor het in principe mogelijk wordt alle aangesloten elektronische apparaten vanuit je luie stoel aan te sturen. En dat valt dan onder het verbeteren van de kwaliteit van het leven!?

Uwwoningveilig.nl en Smart Home / Domotica

Huisautomatisering is in principe te verdelen in twee hoofdtakken: • Vergemakkelijken van alledaagse zaken Hieronder valt eigenlijk alles dat te maken heeft met gebeurtenissen in huis, die door automatisering het leven een stuk aangenamer maken. We denken hierbij aan de eerder genoemde slimme thermostaat, maar ook lichtsystemen en slimme stopcontacten. We zien op dit gebied steeds meer mogelijkheden, zoals de robotstofzuiger, de koelkast, die de inventaris bijhoudt, en zelfs recepten, die op een scherm verschijnen aan de hand van de door u gekozen ingrediënten. Ook is het mogelijk zogenaamde flows in te stellen. Hierdoor worden verschillende functies aan elkaar gekoppeld onder het principe ‘als het ene gebeurt, volgt daaruit de volgende stap’. Een eenvoudig voorbeeld is het inschakelen van licht indien het buiten donker wordt, of het verlagen van de verwarming zodra men de deur uitgaat. • Beveiliging van uw woning Juist op dit gebied specialiseert Uwwoningveilig.nl zich met tal van beveiligingssystemen. We hebben het hier over IP camera’s, toegangscontrole, alarmsystemen, en bewegingssensoren. Het eersteklas merk Ajax is hierin een uitstekende fabrikant, waar de vakmensen van www.uwwoningveilig.nl prima mee uit de voeten kunnen. Ook hier kan er sprake zijn van zogenaamde flows. Naast de verwarming kan bij het verlaten van het huis ook allerlei beveiligingssystemen, als camera’s, bewegingssensoren en alarm ingeschakeld worden.

De Smart Home, domotica of huisautomatisering app

Indien je je woning slimmer wilt maken, moeten er aan een paar voorwaarden voldaan worden. Ten eerste moeten de apparaten gevoelig zijn voor aansturing van buitenaf en ten tweede moet er een app zijn, die de aansturing regelt. Omdat alles wat met Smart Home te maken heeft een duizelingwekkende ontwikkeling laat zien, is er sprake van een wildgroei aan systemen en apps. Dat maakt het er allemaal niet gemakkelijker op, omdat combineren vaak niet mogelijk is en bedrijven soms ineens ophouden met de verzorging van hun apps. Centraal bij Uwwoningveilig.nl staat de Tuya Smart app, die het mogelijk maakt de systemen van Nivian aan te sturen. Voor de Ajax beveiligingssystemen wordt de eigen Ajax app gebruikt. Naast sturing vanuit de huiselijke omgeving is het tegenwoordig ook mogelijk van alles te doen indien men niet thuis is. Via een slimme video deurbel kan men op afstand zien wie er aanbelt en eventueel binnenlaten. Als men op vakantie is, kan men toch via de app op de smartphone mensen, vooral potentiële inbrekers, laten geloven dat er gewoon iemand aanwezig is door ’s avonds het licht en bijvoorbeeld de televisie aan te doen. Dat klinkt misschien nogal omslachtig, maar alle maatregelen die je neemt om ongenode gasten buiten de deur te houden, doet jouw gevoel voor veiligheid toenemen.

Installatie van Smart Home producten

Een beetje ondernemende consument kan zelf al aardig wat ondernemen, zeker als het gaat om de wat eenvoudiger systemen uit de eerste categorie, die van alledaagse zaken. Vooral verlichting springt hierbij in het oog, maar ook slimme thermostaten en deurbellen. Bij beveiligingssystemen komt echter meestal wat meer kijken, omdat dit vaak kits of pakketten zijn met meerdere onderdelen, die met elkaar verbonden dienen te worden. Als een sensor door beweging geactiveerd wordt, dan kan dat verschillende reacties opleveren. Vaak springt er dan een licht aan, of krijg je een berichtje op je smartphone. Meestal is dat genoeg om mensen af te schrikken. Daarbij is het meestal niet de bedoeling dat bij elke bewegingsdetectie gelijk alle toeters en bellen van het alarmsysteem afgaan. Dat vergt wat coördinatie en een goede afstelling van alle aangesloten onderdelen. Dat zijn nu precies de dingen waar onze monteurs met hun ruime ervaring goed in zijn. Naast de configuratie van de apps leggen ze ook haarfijn uit hoe het allemaal werkt, wat u wel en niet moet doen en waar u terecht kunt met vragen en problemen.

Wat kost dat nou, al die huisautomatisering voor een Smart Home?

Op zich is dat heel moeilijk te bepalen, want het hangt geheel af van wat u allemaal wilt. Het begin echter is simpel, de slimme stopcontacten, waardoor je allerlei aangesloten apparaten op afstand aan en uit kan zetten. Uwwoningveilig.nl heeft al verzonken sockets voor €22,99 en een meervoudige voor €55,97. Vandaar kun je gaan uitbreiden waar je maar wilt en wat er maar beschikbaar is. www.uwwoningveilig.nl kan u bijstaan als het gaat om het domotisch beveiligen van uw huis of bedrijf.