Wintertijd = inbraaktijd
In de nacht van zaterdag 24 oktober op zondag 25 oktober hebben we de klok een uur terug gezet en is de wintertijd weer in gegaan. “Een uur extra slapen”, is wat veel Nederlanders denken als de klok een uur terug. Maar waar geen rekening mee wordt gehouden, is dat wintertijd gelijkstaat aan inbraaktijd. Het wordt nu ’s avonds steeds eerder donker en dat geeft inbrekers dus meer gelegenheid om hun slag te slaan.
Van november tot en met februari vinden jaarlijks de meeste woninginbraken plaats. In deze periode voert de politie extra controles uit, de rijksoverheid maakt de mensen waakzamer voor inbraken met reclame campagnes en de gemeentes attenderen bewoners op het nemen van preventieve maatregelen. Maar wat kan je zelf als bewoner doen om de inbraakkans te verkleinen? Uwwoningveilig.nl geeft je wat extra tips:
1 | Zorg voor goede verlichting in en om het huis
Wanneer een woning onverlicht is, zien inbrekers dat de bewoner niet thuis is. Daarom is het verstandig gebruik te maken van tijdschakelaars en buitenlampen die werken met een sensor. Geef de woning dus een bewoonde indruk en speel de inbreker in de kijker door goede verlichting te plaatsen.
2 | Beveilig deuren en ramen
Deuren kun je op allerlei manieren beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidssloten, een beveiligingsstrip, een kierstandhouder en een bijzetslot. Voor het beveiligen van ramen zijn er barrièrestangen, dievenklauwen, raamboompjes en bijzetsloten.
3| Zorg voor een draadloos alarmsysteem
Een alarmsysteem is nog steeds één van de beste methodes om je woning te beveiligen. Als een inbreker probeert in te breken, dan gaat er een luide sirene in huis af. De sirene is zelfs buiten te horen en maakt gegarandeerd de buren wakker. Daarnaast krijg je een melding op je telefoon als je zelf niet thuis bent. Kortom de waakzaamheid in en rond je woning wordt vergroot. Je woning wordt zo uitstekend beveiligd tegen potentiële inbrekers.
4 | Zorg voor extra ogen met een beveiligingscamera
Een alarmsysteem kan ervoor zorgen dat je woning goed beveiligd wordt tegen inbrekers. Maar je kan zelf niet meekijken als er iets mis is. Het kan natuurlijk gebeuren dat er een vals alarm is. Dit kan je op afstand niet zien. Met de een beveiligingscamera zorg je ervoor dat er extra ogen en oren in je woning aanwezig zijn. Zodra je een melding krijgt dat er wordt ingebroken schakel je via je telefoon over op de camera. Je krijgt direct beelden door van de potentiële inbreker en zo kan je beoordelen of het een vals alarm is.
5 | Alarmopvolging
De aanschaf van een alarmsysteem is een belangrijke stap naar een veilige woonomgeving. Maar als uw alarm afgaat, wat gebeurt er dan met de alarmmelding? Aansluiting op een alarmcentrale is simpelweg een must. Bij uwwoningveilig.nl ontvangt u nu 1 jaar GRATIS alarmopvolging van Alarm Meldnet (t.w.v. €100) bij aanschaf van één van onze Ajax Hubkits. Bijvoorbeeld als er sprake is van een overval, inbraak of brand.